STANJE NA CESTAMA Posjedovanje zimske opreme još je obvezno

STANJE NA CESTAMA Posjedovanje zimske opreme još je obvezno
Ilustracija

Na smanjenu vidljivost zbog magle ovoga jutra upozorava se na cestovnim pravcima: Zenica-Doboj, Tuzla-Zvornik i Tuzla-Orašje.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19.00 sati do 06.00 sati ujutro za promet će biti zatvorena dionica autoceste A-1 Sarajevo sjever – Butila (smjer Sarajevo sjever-Butila).

Danas od 08.00 do 16.00 sati izvodit će se radovi na mostu u Reljevu na magistralnoj cesti Jošanica-Stup. Na ovoj dionici prometovat će se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacijskih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijskih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 09.00 do 15.00 sati.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići, priopćeno je iz BIHAMK-a.