Srpski ratni veterani šalju djecu u vojni kamp u Rusiju: uče rastavljati kalašnjikov i boriti se noževima

Rusija
Srpska udruga ratnih veterana poslala je ukupno 30 djece svojih članova na obuku u ruski vojni kamp u dva navrata tijekom prošle godine, otkriva Radio Slobodna Evropa. Predsjednik "Udruženja sudionika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije" Željko Vukelić objasnio je da se u kampu, kojeg vode ruski veterani, uče stvari koje su u bivšoj Jugoslaviji bile dio školskog predmeta "ONO i DSZ" (Općenarodna obrana i društvena samozaštita), ali je priznao da ima i "elemenata naoružanja".

Napomenuo je kako su u kampu vidjeli djecu od svega šest godina! "Kriva je percepcija da netko misli da se pripremamo za rat. A opet, s druge strane, ne možemo reći ni da ne. U tom kontekstu moramo biti spremni", hladnokrvno je izjavio Vukelić, koji je za vrijeme rata u Hrvatskoj bio zapovjednik voda 21. diverzantskog odreda Kordunaškog korpusa takozvane Vojske Republike Srpske Krajine.

Kamp postoji 11 godina, a osim ruske djece, obučavali su i djecu iz Srbije, BiH (Republike Srpske), Crne Gore, Bjelorusije, Kanade i Italije, javlja Radio Slobodna Evropa.

vijesti.hr