Srpski mediji objavili ime hrvatskog ministra kojem će biti zabranjen ulazak u državu

zabrana, ministar
Srbijanska vlada danas će s početkom u 13 sati održati sjednicu na kojoj će donijeti protumjere Hrvatskoj kao odgovor na zabranu ulaska srpskom ministru obrane Aleksandru Vulinu u državu zbog neprimjerenih i provokativnih komentara izrečenih uoči komemoracije u Jasenovcu.

Nakon sjednice, srbijanska vlada održat će press konferenciju na kojoj će službeno obavijestiti javnost o svojoj odluci, odnosno, o vjerojatnim 'recipročnim' protumjerama, kakve su najavili nakon odluke iz RH.

Iako medijima kruže razne informacije, u prvi plan treba uzeti priče koje su objavili srpski mediji, prema kojima su dva najozbiljnija kandidata za 'crnu listu' srbijanske vlade ministar branitelja Tomo Medved i ministar obrane Damir Krstičević. Srpski Blic otišao je korak dalje pa tako tvrdi kako će to biti upravo Krstičević.

"Oni su uveli mjeru zabrane našem ministru obrane, mi ćemo njihovom. Reciprocitet do kraja. Krstičević je prije posjete predsednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj izjavio da se Vučić najprije mora ispričati zbog "velikosrpske agresije", pa da onda dođe u posjetu. Konačno, on je jedan od dva ministra u Vladi Hrvatske koji je bio na komemoraciji  Praljku", navodi razloge za ovakvu odluku neimenovani izvor Blica iz vrha vlasti.

vijesri.hr