Srednjobosanski HSP podržava Jurišića

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić izvijestio je članove srednjobosanskoga Županijskoga vijeća o aktivnostima HSP-a oko formiranja vlasti na svim razinama.

Unatoč prljavoj postizbornoj kampanji koju vode pojedine stranke to neće utjecati na HSP, koji je jači nego ikad upravo zato što vodi čvrstu i dosljednu politiku, što se odražva na jedinstvo stranke, iataknuo je Jurišić.

Sudionici sjednice složili su se da Platforma koju je HSP potpisao zajedno sa SDP-om, SDA i Narodnom strankom Radom za boljitak donosi mehanizme zaštite koji će spriječiti preglasavanje Hrvata jer će na Vladi Federacije biti valjane samo odluke za koje glasuju najmanje dva ministra iz hrvatskog i jedan iz srpskog naroda.

Istaknuto je također da je Platformom predviđena izmjena Izbornog zakona za člana Predsjedništva kojom će se spriječiti da hrvatskog člana izaberu pripadnici drugog naroda.

Nakon sjednice, predsjednik HSP-a BiH dr. Zvonko Jurišić i predsjednik Županijskog vijeća Berislav Elez gostovali su na Radiopostaji Novi Travnik. Tom prigodom Elez je kazao kako je HDZ 1990 izdao HSP i glasače koji su svoj glas dali Hrvatskoj koaliciji HDZ 1990 - HSP BiH, priklonivši se HDZ-u BiH, iako su svoju predizbornu retoriku temeljili na kritiziranju HDZ-a BiH i rada njegovih ministara u Vladi Srednjobosanske županije.

U emisiji je istaknuto kako HDZBiH obmanjuje javnost lažima da je na proteklim izborima dobio povjerenje 90 posto hrvatskog naroda u BiH.

"Za pravaše ne postoje veliki i mali Hrvati, već oni koji to jesu ili nisu. Oni koji ne smiju otići u Republiku Hrvatsku i oni koji su kroz UDBU proganjali hrvatski narod, zasigurno ne bi trebali sebi uzeti za pravo da se izjašnjavaju Hrvatima, a kamoli njegovim legitimnim predstavnicima", kazao je Elez.

(Fena)