SNSD je šest godina stvarao ambijent za korupciju, tvrde u PDP-u

... kojem je korupcija postala normalna stvar, ocijenila je danas Partija demokratskog progresa (PDP). 

Ova stranka smatra da s korumpiranim funkcionerima SNSD-a ne treba da se bave organi stranke, kako to najavljuje Dodik, nego MUP, tužilaštva i sudovi. 

„Ukoliko Dodik iskreno najavljuje borbu protiv korupcije i kriminala, treba prvo da zatraži od SNSD-ovog narodnog poslanika Miće Kraljevića, koji je tužilaštvu priznao da je počinio krivično djelo otmice, da odmah podnese ostavku", navodi PDP. 

Smatraju da Dodikova najava borbe protiv korupcije nije ništa drugo nego početak unutarstranačkog obračuna, „jer kad bi se ta borba vodila iskreno došlo bi se do većine najviših funkicionera SNSD-a". 

Lider SNSD-a Milorad Dodik  rekao je da su u toj stranci spremni da se odreknu svih onih koji su okaljali ili kaljaju politiku SNSD-a i javnu funkciju koju obavljaju, najavljujući u narednih nekoliko dana i određene smjene. 

Dodik je naveo da će SNSD „očistiti sve", prije svega, u "Šumama Srpske", krenut će da raščišćava nepravilnosti u zdravstvu i u Geodetskoj upravi te, ako to podrazumijeva smjene do najvišeg nivoa u tim sektorima, biće smijenjeni. 

Fena