SLAVEN RAGUŽ Jadna je ljevica u Hrvata koju može mobilizirati samo mržnja prema Hercegovcima

Slaven Raguž
Screenshot

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke BiH na svom Facebook profilu osvrnuo se na predsjedničke izbore i mržnju prema Hercegovima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

1) Jadna je ljevica u Hrvata koju može mobilizirati samo mržnja prema Hercegovcima

SDP je nadogradio mesićevski model kampanje, utemeljen na oblajavanju Hercegovaca i Hercegovine kao prototipske modele korupcije i svega negativnog što se događa u Hrvatskoj i na tome su dobili izbore. To ponajbolje govori o kvaliteti tzv. ljevice u Hrvatskoj, bogatstvu njihovih ideja i artikulacije istih, kada im je mržnja prema Hercegovcima motivacijski okidač za izlazak na izbore.

Ponajbolji dokaz u prilog ovome su izjave uglednih SDP-ovaca nakon objave izlaznih anketa. Europarlamentarka Borozan je euforično govorila o „skakanju sviju na SMS poruke o plaćenom hodočašću“, iako je i djeci vrtićkog uzrasta jasno kako se radi o dobro organiziranoj i uštimanoj izmišljotini; a general Kotromanović isto tako euforično govorio o zamjerkama Čoviću zbog autobusa i gužvi na biralištima, stavljajući to u kontekst prava glasa Hrvata izvan Domovine.

Paralelno su, projektom Juričanin, utjelovili taj prototip zlog Hercegovca u Bandiću, organizirali cijeli projekt njegovog nastupa na izborima, te kasnije proteste protiv Bandića u cilju motiviranja Zagrepčana na izlazak. Ne smije se zanemariti da jedan kvart u Zagrebu ima više birača od npr. Hrvata u BiH.

2) Više je HDZ pridonio pobjedi Milanovića nego on sam

HDZ sa svoje strane im je u svemu tome davao besplatnu podršku i pomoć, dovodeći Bandića na predizborne skupove, druženjem Grabar Kitarović s njim i izjavama o nošenju kolača u zatvor.

Nakon verbalnog ispada savjetnika Predsjednice nakon sučeljavanja na RTL-u, postalo je sigurno kako će Milanović biti novi predsjednik. Savjetnik sa cekerom Madžar, u tom trenutku marketinški je utjelovio sve ono čime SDP plaši malu djecu: nadobudnog Hercegovca, dotepenca, koji otima kruh „autohtonim“ Hrvatima Hrvatske.

Kada se svemu ovome pridoda cijela kampanja HDZ-a i njen sadržaj, apsolutno lišen bilo kakve smislene političke ideje, lišen tema koje imaju dodirnih točaka sa stvarnim životom, vrlo lako se može doći do odgovora kako Milanović treba za pobjedu uvelike zahvaliti HDZ-u i njegovom vodstvu koji Hrvate općenito smatra priglupim stadom.

Zasluge HDZ-a su čak veće i od onoga što je ponudio Milanović u kampanji, ako se zna kako je on sa manje glasova od Josipovića iz 2014. pobijedio Kitarović.

S druge strane, traženje krivca u Škori i poništenim listićima je također glupost, jer sa svim poništenim listićima Kitarović ne bi pobijedila.

Jednostavno, HDZ smatra kako je glasovanje za njih nečija obveza, a ne akt slobodne volje i privole. Svatko onaj tko to ne shvaća je komunjara, izdajnik, KOS-ovac, Udbaš, jugoslavenčina…

3) Što sad s Milanovićem kao predsjednikom?

Mene isključivo zanima vanjska politika Hrvatske prema Hrvatima u BiH. Imajući to u vidu, nitko od ponuđenih kandidata nije artikulirao kvalitetan program prema Hrvatima u BiH i BiH općenito, ali od ponuđenih kandidata, mora se priznati kako je Milanović dao najbolje odgovore.

Jedini je otvoreno govorio o opasnosti islamskog radikalizma, o BiH kao državi koja je to samo na papiru i legitimnosti izbora kao preduvjeta jednakopravnosti, a ne kao političkog cilja. Međutim, ne smijemo se zavaravati kako tu postoji neka iskrenost u namjerama.

https://www.facebook.com/slaven.raguz.140/posts/124675695688211

Radi se o čovjeku kojem je na čelu izbornog stožera bio Orsat Miljenić koji je falsificirao dokumente protiv Šestorke za potrebe haškog tužiteljstva i čovjeku kojeg za pitanja branitelja savjetuje Predrag Matić koji neskriveno „ne voli“ (da ne kažem mrzi) HVO. Preživjeli smo Mesića, preživjeti ćemo i Milanovića.

Stvar je isključivo interesne prirode. Koliko i na koji način ćemo moći iskoristiti Milanovića i njegovu funkciju za interese Hrvata u BiH.

Preduvjet tome je strateška politika samih Hrvata u BiH. Mi ne možemo očekivati ništa od funkcije predsjednika Hrvatske dok god ne budemo sigurni što mi uopće želimo u i od BiH. Mi nemamo strategije, nemamo vizije i nemamo političku nacionalnu disciplinu, tako da je nama apsolutno svejedno tko je na čelu Hrvatske, napisao je Slaven Raguž.