SKANDAL Kissinger izjavu o podjeli BiH dao prije 15 godina

Kissinger, BIH, Bošnjaci, Hrvati, Srbi, muslimani, Kissinger

Poziv na podjelu BiH

Kako u petak piše «Dnevni avaz», zagrebački «Večernji list» u svom bh. izdanju u četvrtak je kao svježu prenio kontroverznu i zapaljivu izjavu bivšeg američkog državnog tajnika i nekada utjecajnog političara Henryja Kissingera u kojoj ovaj poziva na podjelu BiH. No, ispostavilo se da je riječ o 15 godina staroj izjavi koju je ovaj, sada već vremešni američki političar dao još sredinom devedesetih, točnije 1995. godine, u jednom intervjuu koji je nakon toga u više navrata postavljan na internetskoj stranici YouTube.

Glavni urednik bh. izdanja „Večernjeg lista" Jozo Pavkovič jučer je kazao za «Avaz» da je «Večernjak», objavljujući sporni tekst, samo preuzeo ono što je objavljeno na nekim portalima i da ne želi dalje komentirati.

- Ne bih to komentirao. Snimka je objavljena na nekim portalima i mi smo to preuzeli - kratko je kazao Pavković. U objavljenom tekstu, koji nije potpisan, navodi se i komentar da je Kissingerova izjava «pomalo ironična» s obzirom na to da se on zalagao «za ostanak Jugoslavije» te se tvrdi da je Kissinger «jedan u nizu američkih diplomata koji se zalaže za mirni raspad BiH».

dnevnik.ba