SDP TRAŽI SMJENU VLADE Herceg kao da daje svoj novac za stipendije, a ne novac građana županije

Nevenko Herceg
PR

"Vlada Hercegovačko-neretvanske županije koja na kraju mandata imenuje članove zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici Vlade, sindikata i stručnjaci, a na čijem čelu će biti ministar Hadžović s ciljem da se izradi analiza stanja u području osnovnoga obrazovanja je dokaz apsurda koji živimo i šamar svim učiteljima, roditeljima i djeci", započinje svoje priopćenje Županijski odbor SDP HNŽ-a.

"Nevjerovatno je da živimo u tako neodgovornom društvu u kojem svjedočimo da se sudionici razgovora na isteku mandata i izgubljene 4 godine slažu kako je potrebno u što kraćem roku uraditi analizu i uputiti Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Na ovaj način se još jednom potvrdilo kako je aktualna Vlada HNŽ obrazovni sustav  sve ove godine gledala isključivo kao glasačku mašineriju i uhljebljivanje kadrova bez bilo kakvog interesa za sustav, djecu i ishodišta učenja kakva trebaju generacijama budućnosti.

Izgubili smo 4 godine u marketingu premijera o stipendijama, kao da daje svoj novac, a ne novac građana županije koji kao porezni obveznici financiraju svoju djecu..

Nismo imali niti jedan reformski potez, osim nastavljenog projekta utopljavanja objekata započet u prethodnoj vladi, a katastrofa je da u mandatu nismo imali niti jedan predloženi zakon koji se odnosi na predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

U međuvremenu smo dobili još jednu privatnu visokoškolsku ustanovu sa upitnim kadrovskim i logističkim kapacitetima, kao mehanizam promocije diploma kao rezultat novca, a ne znanja.

Pozivamo sindikate da umjesto što drže lotre pogubljenoj vladi, traže od izbornih pobjednika uspostavljanje nove vlade sa jasnim mandatnim programom i mjerama u obrazovanju, novim kadrovima koji imaju viziju i znanje da istu provedu.

Aktualni predstavnici vlasti su pokazali da ne znaju nista osim lutati u svom osobnom marketingu, i u tom procesu doslovno bacati nas novac bez bilo kakvog smisla i svrhe na političke poticaje sponzorirajući vlastite koruptivne procese", stoji u priopćenju Županijskog odbora SDP HNŽ-a.