SDP i njegovi sateliti ne žele da vlast profukcionira

platformaši, čistka, platformaši, vlast, platformaši, branitelji, revizija, nepotizam, Vlada Federacije, platformaši, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Nermin Nikšić, platforma, platformaši, vlast, BIH, država za čovjeka, platformaši, nepotizam, država za čovjeka, platformaši, zaduženja, javna poduzeća, platformaši, imenovanje, platformaši, Republika Srpska, pomoć, SDP BIH, vlast, platformaši, platformaši, platforma, sastanak, Federacija BIH, unitarna bih, platformaši, platformaši, vlast, BIH, HT MOSTAR, platformaši, smjene, sindikat, platformaši, prevara, platformaši, udar, Hrvati u BIH, SDP BIH, HDZ BiH, platformaši, federalna vlada, Federacija BIH, smjene, platformaši, platformaši, kadrovi, smjene, koalicija, proračun, platformaši, SDA BIH, SDP BIH, Zvonko Jurišić, Jerko Ivanković Lijanović, platformaši, platforma, platformaši, Bošnjaci, Hrvati u BIH, županije, HNŽ, ZHŽ, igre na sreću, Vlada FBiH, platformaši, platforma, BIH, FBIH, Vlada FBiH, MMF, no
Zastupnica SDS-a u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević rekla je za "Glas Srpske" da očekuje da će na sastanku u Sarajevu biti napravljen značajan pomak prema formiranju Vijeća ministara BiH.

"Važno je da se dogovore postulati na kojima će funkcionirati Vijeće ministara kako on ne bi bio žarište političkih sukoba, nego jedna operativna institucija", smatra Pandurević

Zastupnik HDZ-a BiH Mato Franjičević kaže da, ako bude istinske volje, sastanak može donijeti rezultate, ali da je "više nego očigledno da ima i onih kojima je u interesu da vlast ne profunkcionira".

"Tu u prvom redu mislim na SDP i njene satelite", smatra Franjičević.

Veso Vegar iz HDZ-a 1990. kaže da od sastanka 15. rujna ova stranka očekuje da će biti postignut dogovor u vezi sa reformskim zakonima koji su naznačeni tokom sastanka u Mostaru.

Lider SDA Sulejman Tihić očekuje dogovor o popisu stanovništva, raspodjeli vojne imovine i sistemu državne pomoći tvrdeći da su njegovi stavovi i stavovi lidera SNSD-a Milorada Dodika na prethodnom sastanku u Mostaru o tim pitanjima pismeno uobličeni, da bi se na idućem sastanku mogli usvojiti.

Lideri šest stranaka na prethodnom sastanku, početkom mjeseca u Mostaru, nisu došli ni do jednog konkretnog dogovora o nekom od spornih pitanja.

24.sata.info