SDP BIH: Stvorene sve pretpostavke za stvaranje vlasti na nivou države

SDP BIH: Stvorene sve pretpostavke za stvaranje vlasti na nivou države
Predsjedništvo SDP-a čestitalo je Denisu Bećireviću na izboru za Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH te izrazilo uvjerenje da će upravo on dati novi ritam i svježinu radu najvišeg zakonodavnog organa u Bosni i Hercegovini.

- S obzirom da je izabrano rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta BiH, te da je za ponedjeljak zakazana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH na kojoj će biti izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH, stvorili su se svi preduslovi za formiranje vlasti na nivou države, smatraju u SDP-u.

U ovom procesu SDP će, kao i do sada, u potpunosti biti konstruktivan i stabilizirajući faktor i dat će puni doprinos da se ovaj proces što prije okonča.

- SDP je odlučan u namjeri i poziva ostale političke faktore da se formira reformska vlada na nivou Bosne i Hercegovine koja će raditi uime i za račun običnih ljudi, kaže se u saopćenju.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je dalo i suglasnost na imenovanje Saše Magazinovića za predsjednika Kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

-Predsjedništvo SDP-a daje punu podršku novoformiranim vladama u Federaciji BiH u nastavku reformskih procesa koji su već prepoznati i pozitivno ocijenjeni od strane velikog broja građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je.

(Fena)