SDA: Nećemo se prilagođavati SDP-u! Suljagiću, ovo nije diktatura ni vojna hunta!

SDA nema namjeru mijenjati svoju principijelnu i odgovornu politiku i neće se prilagođavati SDP-u samo zato što to pretenciozno želi mlađahni ministar. Također, SDA ne stoji na putu svom koalicijskom partneru SDP-u, kako to tvrdi ministar Suljagić, koji svoju brzopletost i nesposobnost da ponudi prihvatljiva zakonska riješenja u obrazovnom sustavu SŽ-a sada pokušava predstaviti kao nekakav sukob i svađu unutar platformaške koalicije.

"Odnosi između vodećih ljudi dvije stranke su na sasvim zadovoljavajućoj razini. Vlada i skupštinska većina funkcioniraju normalno. SDA ne želi i neće lomiti preko koljena odluke o važnim pitanjima kao što su vjeronauk u školama i zakonska rješenja o policiji. To su svojim principijelnim raspravama i glasovanjem u Skupštini SŽ-a pokazali i njezini zastupnici, a ministar Suljagić bi se svakako trebao zabrinuti zbog činjenice da su protiv njegovih rješenja bili svi zastupnici, osim njegovih kolega iz SDP-a koji su bili suzdržani i koji ga iz stranačke solidarnosti očito nisu htjeli do kraja obrukati"- stoji u saopćenju.

ŽO SDA smatra da ministar u svom revolucionarnom zanosu poziva da se aktualno stanje u društvu mijenja "ognjem i mačem".

"Podsjećamo ga da u BiH i SŽ nije na vlasti ni diktatura ni vojna hunta. U parlamentarnnoj demokraciji i zajednici različitih naroda i religija ne postoje prečice za rješavanje problema. Za njeno funkcioniranje od vitalnog je značaja put međusobnog uvažavanja, dogovaranja i kompromisa. Također, ministar bi trebao biti upoznat s ključnim točkama koalicijskog sporazuma stranaka platforme, a one govore o potrebi radikalnog mijenjanja ekonomske i socijalne situacije u državi i županiji i poboljšanja uvjeta života svih građana. SDA će i dalje zajedno sa SDP-om i drugim strankama raditi na ostvarenju tih ciljeva"- navodi se na kraju priopćenja.
Fena