SBŽ: Stari ministri preuzeli dužnosti

Foto: VL
Nakon izvanrednog zasjedanja županijske Skupštine, na stare pozicije vratili su se raniji ministri obrazovanja, gospodarstva, unutarnjih poslova, šumarstva i vodoprivrede.

Ministri, koji su se vratili na posao nakon dva i po mjeseca od razrješenja, će uz premijera Bajru Makića, koji je ranije bio ministar gospodarstva, upravljati resorima do odluke Ustavnog suda FBiH.

U skladu s preporukama iz pisma visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, slijedi i preispitivanje odluka koje je donijela Vlada formirana u svibnju.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko uputio je 14. srpnja rukovodstvu Skupštine SBŽ-a pismo u kome se navodi da se odluka o imenovanju županijske Vlade ne može smatrati usvojenom.

"Na Ustavnom sudu FBiH je da donese odluku o prihvatljivosti i osnovanosti zahtjeva koji mu je podnesen. Međutim, jasno je da se, do donošenja odgovarajuće odluke o ovom pitanju, odluka o imenovanju članova Vlade Srednjobosanske županije ne može smatrati usvojenom, niti je mogla stupiti na snagu'', navodi se u Inzkovom pismu.

(Srna)