FOTO/VIDEO  Salmir Kaplan: Članstvo SDA nije zadovoljno Federalnom televizijom koja je postala medij jedne partije

Kako je rekao voditelj emisije na samom početku njegov gost je najmlađi ministar u Vladi Federacije u posljednjih petnaestak godina, a sam Kaplan je rekao: U politiku sam ušao jer od malih nogu imam svoj stav, te da ga želi iznijeti svima, a nakon toga je „lupio" da je njegova stranka najdemokratičnija u BiH, što u kasnijem razgovoru i nije uspio obraniti usprkos svim svojim sposobnostima.

Poslije tog uvoda gospodin Kaplan je svoje pogreške(incident u Bjelorusiji i slupan službeni automobil) koje su iscurile u javnost prikazao kao ljubomoru medija. Na pitanje zašto se „skačio" sa FTV zbog svojih komentara na facebooku, rekao je: Ja se nisam ni sa kim skačio i imam pravo na svom osobnom profilu kao građanin koji plaća pretplatu javnom servisu i komentirati taj servis.

Iako se Kaplan nije dao navesti na tanak led priznao je da članstvo SDA nije zadovoljno Federalnom televizijom koja je postala medij jedne partije. Centralni dnevnik FTV-e nudi nam pet minuta informacija i 25 minuta komentara, a koliko je ta tv ozbiljna pokazuje i podatak da se u tim informativnim emisijama bave i privatnim statusima sa društvenih mreža, ili ukratko novinari od tv kuće prave pravi cirkus, kazao je Kaplan.

Puno se pričalo i o Federalnoj vladi, te je u jednom momentu voditelj ipak navukao gosta na tanak led pitanjem tko u stvari vodi ministarstvo financija, kao i o prodaji struje uz pomoć posrednika iz Beograda. Kaplan je vješto zaobišao odgovore na ta pitanja, premda je smiješak na njegovom licu otkrio da nije sve tako kako se želi prikazati u javnosti.

U emisiji je postavljeno i anketno pitanje koje je glasilo:
Odobravate li rekonstrukciju Federalne Vlade?

Rezultate ankete kao i cijelu emisiju pogledajte u našem video prilogu.