Reakcija koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB

Asim Sarajlić, SDA BIH, Asim Sarajlić, Borjana Krišto, Asim Sarajlić, udruge, Politika, SDA BIH, Zlatko Lagumdžija

Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB jućer je reagirala na izjavu Asima Sarajlića, dopredsjednika SDA, o tome da nije sporno da dva HDZ-a mogu predložiti mandatara za sastav Vijeća ministara BIH, ali da njegova stranka ne prihvaća kandidaturu Borjane Krišto, jer je u prošlom mandatu na mjestu predsjednice Federacije BiH opstruirala interese SDA.

S obzirom da se radi o drskoj i bezobraznoj izjavi dopredsjednika jedne stranke koja predstavlja bošnjački narod prema drugoj stranci koja predstavlja hrvatski narod, odlučili smo se malo informirati o osobnosti Asima Sarajlića. Asim Sarajlić je s petnaest godina postao članom SDA i za dvadeset godina političkog djelovanja nije ništa razumio.

Nije razumio da u vrijeme kad je Alija Izetbegović bio predsjednik SDA da su kardinalne pogreške za BiH bile njegovo postavljanje podobnih Hrvata i Srba u liku Mirka Pejanovića, Ive Komšića i sličnih. Isto tako, Asim Sarajlić nije shvatio pogreške Sulejmana Tihića da bira i određuje hrvatske predstavnike mimo volje hrvatskog naroda i da takva praksa u konačnici stvara razdor između dva naroda što nanosi izravnu štetu svim građanima BiH i BiH u cjelini, navodi se u priopćenju Koordinacija udruga. (DL)