Radončić se izjasnio da nije kriv

Fahrudin Radončić

On se, prema optužnici Tužiteljstva BiH tereti za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Radončić se 11. ožujka na ročištu o izjašnjenju o krivnji nije pojavio zbog zdravstvenih problema. Tada je zbog problema sa srcem bio na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. U pritvorsku jedinicu ponovo je vraćen 14. ožujka .

Na tom ročištu, kada su ostali iz predmeta također kazali da se ne osjećaju krivim niti po jednoj točki iz optužnice sutkinja za prethodno saslušanje Minka Kreho najavila je da će se Radončić izjasniti kada mu se zdravstveno stanje stabilizira.

Protiv optuženih iz predmeta "Radončić Fahrudin i drugi" 15. veljače potvrđena je optužnica. Oni su, prema optužnici, dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili kaznena djela: udruživanje radi činjenja kaznenih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode. Njemu je, nakon što je prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Sud BiH, na prijedlog državnog tužiteljstva ponovo određen pritvor.

Pritvor mu je određen jer je prekršio mjere zabrane: napuštanje mjesta boravišta, kućnog pritvora i kontaktiranje s medijima.

Fena