Radončić i Tihić: Obračun kod FTV-korala

SDA: Vratiti Jurišićku na posao

Hadžiomerović je Tihića nazvao mešetarom i običnim petljancem. Uzvratio je glasnogovornik SDA, Salmir Kaplan, koji je kazao da Hadžiomerović „može iznositi svoje osobne stavove u kafani ili na nekom drugom mjestu i u privatnim razgovorima sa kim hoće, ali nema pravo da vrijeđa i to na najgori i najprizemniji način u javnom prostoru".

Potom se oglasila i SDA saopćenjem za javnost i pozvala Upravni odbor Federalne televizije da zaustavi "neprofesionalno djelovanje Bakira Hadžiomerovića i degradiranje FTV koja je sve manje javni servis svih građana, a sve više privatna televizija Bakira Hadžiomerovića".

U saopćenju iz ove stranke se navodi da, nakon što je SDA odbila zahtjev Bakira Hadžiomerovića da učestvuje u njegovom osobnom sukobu sa Željkom Kopanjom, vlasnikom Nezavisnih novina, i nakon što je pozvala FTV da ispoštuje odluku suda i preporuku Ureda ombudsmena te Dušku Jurišić vrati na mjesto glavnog urednika IP-a, SDA je ponovno izložena propagandi i klevetama Bakira Hadžiomerovića, njegove emisije "60 minuta", kao i cijelog informativnog programa kojim on suvereno upravlja.

Radončić: Jurišićka radila za SDA

Iz SDA su još jednom kazali da je Duška Jurišić smijenjena jer je tako htio i tražio vlasnik Dnevnog avaza i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić.

S druge strane, Savez za bolju budućnost u svom saopćenju negira da je Radončić imao bilo kakve veze sa smjenom Duške Jurišić.

„Činjenica da se SDA pretvorila u glasnogovornika gospođe Jurišić jeste dokaz da je ona bila stranački opredijeljena i da je po Tihićevom nalogu vršila medijski odstrel njegovih izbornih rivala", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba