RADNA MJESTA Bešlića optužili za stranačka zapošljavanja u Gradskoj upravi

MUP HNŽ, Arman Zalihić, uborak, deponija uborak , adnan zalihić, SDP, Mostar, HDZ, Ljubo Bešlić

Statut Grada Mostara i Zakon o organizaciji organa uprave u FBiH vrlo jasno i nedvosmisleno kažu da Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave donosi gradonačelnik uz suglasnost Gradskog vijeća.

Kao i većina stvari u Gradu Mostaru, ni ovaj Pravilnik nema potrebni legalitet i legitimitet jer ga je donio i potpisao samo jedan čovjek - gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Zašto SDA o ovome šuti? Zato što zajedno sa svojim „strateškim partnerom“ HDZ-om kroje kadrovsku politiku Gradske uprave i popunjavaju desetine radnih mjesta stvorenih Bešlićevom nezakonito donesenom sistematizacijom.

Tako se već zna ko će od SDA kadrova zasjesti na upražnjene stolice načelnika Odjela za financije i nekretnine i Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove.

Iz ovih stranaka su nam ostali dužni i odgovor zbog čega je načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove zatražio premještaj sa ove funkcije u jeku afera oko kolektora i sumnjivog trošenja novca za komunalne djelatnosti? A Bešlić mu promptno našao novo mjesto u Službi koje je novoformirana nezakonitom sistematizacijom.

Na žalost ovo je samo još jedan primjer kako u Mostaru odlučuje onoliko ljudi koliko ih se na prste jedne ruke može izbrojati. Iz ovoga se vidi koliko je važno održavanje izbora i konstituiranje Gradskog vijeća kako bi ovu i cijeli niz ovako donesenih odluka mogli prosljediti Ustavnom sudu FBiH, stoji u priopćenju GO SDP BiH Mostar.