Radmanović s britanskim diplomatima

Nebojša Radmanović, izbori 2010, SNSD, Nebojša Radmanović političar, SNSD, Nebojša Radmanović, Nebojša Radmanović, BIH, Nebojša Radmanović, BIH, Nebojša Radmanović, BIH, SDP BIH, Vijeće ministara, Nebojša Radmanović, Milorad Dodik, praznik, Nebojša Radmanović, Srpski član Predsjedništva BiH, Rusija, Peddy Ashdown, EU i BiH
Gosti su čestitali Radmanoviću ponovni izbor za člana Predsjedništva, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i konstituiranju vlasti poslije listopadskih izbora.

Radmanović je naglasio da je glavni vanjskopolitički prioritet članstvo u Europskoj uniji i s tim u vezi izrazio nadu da će BiH učiniti značajnije korake u približavanju europskoj porodici. Dodao je da odluka o stavljanju BiH na bijelu šengen listu predstavlja veliki podstrek za političare zemlje.

Razmijenjena su mišljenja o dosadašnjem radu BiH u Vijeću sigurnosti UN-a.

Ser Emyr Jones Parry, kao iskusni britanski diplomat i bivši stalni predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske pri Vijeću sigurnosti UN-a, prenio je svoja iskustva i sugestije koje bi mogle unaprijediti rad BiH u Vijeću sigurnosti UN-a, saopćeno je.

(Fena)