Prva redovna sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu

Članovi Predsjedništva trebalo bi da utvrde temu o kojoj će raspravljati Savjet sigurnosti UN u siječnju naredne godine, tokom predsjedavanja BiH ovim tijelom.

Na dnevnom redu sjednice su i produženje mandata vojnicima Oružanih snaga BiH u operaciji ISAF u Avganistanu i izmjena odluke o upućivanju pripadnika Oružanih snaga BiH u ovu misiju.

Članovi Predsjedništva razmotriće prijedloge odluka o prihvatanju Sporazuma između BiH i Njemačke o razvojnoj suradnji i Sporazuma između Savjeta ministara i Ukrajine o uslovima uzajamnih putovanja državljana.

U dnevni red su uvršteni i prijedlozi odluka o prihvatanju Sporazuma između BiH i Crne Gore o unaprjeđenju i zaštiti investicija i Sporazuma između Ministarstva vanjske  trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Turske o suradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predsjedništvo bi trebalo da razmotri Sporazum o suradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije, Protokol o razvoju turizma u okviru Jadransko-jonske inicijative, te Ugovor o konzorcijumu radi implementacije projekta "Fondovi Evropske unije i njihovo efikasno korištenje u BiH".

Na sjednici trebalo bi da bude razgovarano i sastanku NATO-a o Avganistanu, koji će biti održan u Lisabonu 20. prosinca.

srna