Profesore Kukiću sjedi 1

Tri sugovornika i tri različita stajališta oko HNS-a. Prof. Topić je kazao kako nije protiv Sabora, ali on, za razliku od prvog Sabora od prije deset godina, na njega neće ići osobno. Ići će netko iz HKD Napredak jer su dobili uredno poziv i na njega će se odazvati.

Prof. Pehar izrazio je punu potporu održavanju Sabora obrazlažući to činjenicom da platformaši, predvođeni SDP-om, grubo krše izbornu volju hrvatskog naroda u BiH. Hrvatski narod, istaknuo je dr. Pehar nije nije dao potporu Lijanovićima i HSP-u da ih predstavlja već većinski legitimitet imaju dva HDZ-a. Stoga je Sabor, drži on, sasvim legitimno i poželjno sredstvo da se ukaže na tu pogubnu politiku koju vodi "multi-kultu" kolacija SDP - SDA.

I na kraju prof. Kukić koji je "u startu" protiv Sabora i argumentacije koju je iznio prof. Pehar. "Drvi" tako prof. Kukić svoje već svima dobro poznate političke floskule i fraze o legitimnosti i legalnosti patformaške federalne vlasti, pokušavajući usput pojasniti ,kako kolegu prof. Pehara tako i gledatelje, kako je HNS takovozvani.

Iznosi Kukić ponovo i netočne podatke o broju hrvatskih birača koji su izišli na izbore, kao i postotak onih koji su dali svoj glas HSP-u. Kaže on kako su glasači HSP-a glasovali protiv politike HDZ-a, ali tu završava rečenicu ne želeći kazati kako nisu glasovali ni za koaliciju sa SDP-om i SDA, nego sa HDZ-om 1990. Ako ćemo do kraja biti korektni njihova izborna volja je izigrana.

 

Međutim sva "argumentacija" pada u vodu, a vrli profesor ostaje bez odgovora kada ga voditeljica Suzana Stambol pita, pitanje je postavio gledatelj, i ono je bilo vrlo jednostavno. Profesore Kukiću koliko je 1 / 3 od 17 ? Profesor Kukić dva puta ponavlja kako na to pitanje NE ZNA odgovor. Prof.Kukiću sjedni 1. Ali ne iz matematike, već iz poštenja!

(R.I. Dnevnik.ba)