Prlić spreman na povratak

Vlada Federacije je u četvrtak razriješila šestero članova Nadzornog odbora HT Eroneta koji su u tom tijelu bili imenovani od Vlade i imenovala nove privremene, jer nisu provodili politiku i odluke federalne Vlade kao većinskog vlasnika u mostarskom telekomu. Prvi zadatak novog Nadzornog odbora, otkrio je naš izvor iz Vlade, bit će vratiti Stipu Prlića na mjesto direktora HT Eroneta, jer je, po mišljenju nove Vlade, nova Uprava imenovana mimo volje većinskog vlasnika.

Sve na Vladi

“Sve je na Vladi, hoće li imenovati mene ili nekog drugog. Od mene ništa ne ovisi i meni još nitko ništa nije rekao. Ako Vlada mene želi, ja sam spreman prihvatiti tu funkciju”, izjavio nam je jučer kratko Prlić.
Nakon Vladine odluke, Skupština mostarskog poduzeća trebala bi se sastati u idućih sedam dana i raspravljati o radu i povjerenju sadašnje uprave te, prema očekivanjima Vlade, razriješiti sadašnji Nadzorni odbor i imenovati privremeni.
Novi privremeni odbor bi u idućih 60 dana trebao raspisati natječaj za nove članove ovog tijela, ali oni bi mogli raspisati i novi natječaj za direktora i na taj način vratiti Prlića.

Uskoro Skupština

Iz Vlade su, kad je u pitanju razrješenje šest članova Nadzornog odbora u Eronetu, još jednom naglasili kako je nova vlast odlučna raskinuti s nelegalnim radom te da su smjene urađene isključivo zbog toga što stari članovi nisu poštovali odluke Vlade Federacije kao većinskog vlasnika.

Piše: Sanja Bjelica Šagovnović/ dnevni-list.ba