Pristanu li dva HDZ-a na 4 mjesta u Federalnoj počinit će politički harakiri

BIH, vlast, Hrvati u BIH, vlast, dogovor
Radilo se tu o medijskom spinu ili ne, jedno je sigurno: Pristanu li Čović i Ljubić na taj potez ne samo da će izdati načela o kojima govore već nekoliko mjeseci nego će potpisati i vlastiti politički harakiri! Dok bi se sutrašnji prosvjedi studenata i branitelja mogli okrenuti pred dvije zgrade HDZ-a.

Naime, ovdje se ne radi o političkoj slagalici, radi se o pitanju cijelog jednog naroda, radi se o tome hoće li Hrvati u BIH pristati biti folklorna skupina ili će se ustati i boriti za prava konstitutivnog naroda. Ako treba na ulice onda i na ulice.

SDP nije dobio povjerenje hrvatskog naroda. Ne pripada mu ni po kojem zakonu niti jedna hrvatska pozicija u Vladi. Pristanak na to potpuno je poniženje hrvatskog naroda u BIH. Praktički pristanak na to značio bi legitimiranje majorizacije.

Položaj Hrvata u Federaciji prvotno je derogiran Petritschevim amandmanima 2001-e godine za potrebe prve Zlatkove Alijanse ceh koje su Hrvati već dobro platili.

Pristanu li Čović i Ljubić Gulagumdžiji ustupiti jednu hrvatsku fotelju taj položaj bi se dodatno derogirao a njih dva praktički bi prekršili ugovor s narodom i izgubili ono navrijednije čime cijelo vrijeme mašu - Legitmitet predstavljanja Hrvata.

Posle izdaje naime legitmiteta više nema.

Jučer je jedan HDZ-ovac govorio ovako:

Mi ne tražimo ništa sem onoga što Hrvatima pripada po sadašnjem Ustavu, a to je što se tiče izvršne vlasti pet ministarskih pozicija u FBiH i tri na nivou BiH, rekao je potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara. Upitan da li je poslije nekoliko rundi pregovora došlo do približavanja stavova između dva HDZ-a i "platformaša", on je rekao da je pozicija HDZ-a BiH u razgovorima jasna, a to je poštovanje Ustava FBiH, jer bi sve drugo bilo pristanak na dodatnu majorizaciju Hrvata.

Vidjet ćemo što će reći danas.

poskok.info