FOTO  Predsjednik Josipović posjetio Radio Herceg Bosne i dao intervju

Predsjednika Josipovića su na ulazu u prostorije Radija Herceg-Bosne dočekali ravnatelj Željko Raguž, predsjednik Nadzornog odbora mr. sc. Drago Martinović, predsjednik Skupštine Radija Herceg-Bosne mr. Vladimir Šoljić i djelatnici ove radijske postaje.

Ravnatelj Raguž je ukratko upoznao predsjednika Josipovića o stanju u kojem se nalazi ova medijska kuća, kao i samom radu i funkcioniranju Radija Herceg-Bosne. U intervju za Radio Herceg-Bosne predsjednik Josipović je ocijenio da ulazak Hrvatske u Europsku uniju neće potaknuti iseljavanje Hrvata iz BiH koji imaju dvojno državljanstvo, ističući da će nove okolnosti u kojima će se naći Hrvatska biti odlična prilika za sve njezine susjede.

"Ne vidim razloga za to. Ne vjerujem da će iseliti iz BiH, ali sigurno je da će imati bolje mogućnosti korištenja prava koja imaju hrvatski državljani", rekao je Josipović. Prema njegovim riječima, novu situaciju u kojoj će se Hrvatska naći treba shvatiti kao prigodu za gradnju nove kvalitete, a ne zidova. "Članstvo Hrvatske u EU jasna je prilika i za susjede", dodao je predsjednik Josipović u intervju za Radio Herceg-Bosne. Pri tome je istaknuo kako će Hrvatska kao ravnopravna članica snažno podupirati članstvo BiH i zemalja regije u Europskoj uniji.

Drago. M