Predsjednik FBiH primio u nastupni posjet veleposlanicu SR Njemačke u BiH

Predsjednik FBiH primio u nastupni posjet veleposlanicu SR Njemačke u BiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Veleposlanica Uebber izrazila je zadovoljstvo dobrom suradnjom između SR Njemačke i BiH, istaknuvši kako SR Njemačka kontinuirano podržava BiH na EU putu, te kako će se za vrijeme svog mandata zalagati za jačanje ekonomske i gospodarske suradnje SR Njemačke, Federacije BiH i BiH.

Tijekom posjeta, razmijenjena su i stajališta o aktualnoj situaciji, prilikama i odnosima u Federaciji BiH, u kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih reformskih procesa u zemlji, te daljnjih prioriteta na euroatlantskom putu BiH.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zaželio je dobrodošlicu veleposlanici Uebber, te uspješan rad za vrijeme diplomatskog mandata u BiH. Također, zahvalio je SR Njemačkoj na potpori Federaciji BiH i BiH. Istodobno je izrazio uvjerenje da će sveukupni odnosi između Federacije BiH i SR Njemačke biti unaprijeđeni za vrijeme mandata veleposlanice Uebber u BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.