Poziv iseljenim Hrvatima iz BIH za sudjelovanje na izborima

Poslije krvavog rata 1992-1995., nepravednog mira koji je potpisan u Daytonu, samovolje međunarodnih predstavnika i nesposobnosti hrvatskih političkih predstavnika u BIH i RH, Hrvatska Čista Stranka Prava (HČSP) poziva Hrvate Bosne i Hercegovine nastanjene u inozemstvu da se trgnu iz opće letargije, beznađa, robovanja propalim idejama lažnih političkih proroka i izbavitelja i okrenu se korisnoj djelatnosti kako bi ova skupina hrvatskog naroda doživjela ugasli uzlet.

HČSP drži kako se sudjelovanjem na izborima u BIH najviše može utjecati na poboljšanje političkog položaja našega naroda. Žalosna je činjenica da vrlo mali broj iseljenih Hrvata iz BIH glasuje za izbore u BIH. Po nekim računicama niti 1,2 posto! Kod bosanskih muslimana i Srba je taj postotak višestruko veći.

HČSP drži kako iseljeni Hrvati iz BIH trebaju manje brinuti i prigodničarski voditi raspravu o stanju u RH, što je isto potrebno, već se posvetiti i djelatno pomoći dijelu svoja naroda u užem zavičaju-zemlji iz koje su potekli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući se za izbore u BIH može dopisno glasovati, HČSP apelira na one koji putuju u svoje domicilne općine u BIH pribave nove osobne karte (CIBS). Onima koji to nisu u mogućnosti savjetujemo da naprave presliku stare osobne karte i stupe u kontakt sa Središnjim izbornim povjerenstvom u Sarajevu zbog uredne registracije. Brzoglas Središnjeg izbornog povjerenstva u Sarajevu je: +387 33 251-300 ili putem mrežne stranice: www.izbori.ba

HČSP poziva i hrvatske katoličke misije u inozemstvu da svojim autoritetom pomognu boljem biračkom odzivu nego do sada. Pozivamo i sve hrvatske udruge diljem svijeta da daju svoj obol borbi za ravnopravnost i opstanak Hrvata Bosne i Hercegovine na rodnoj im grudi.

HČSP BIH "Dr. Ante Starčević"