POTRES U SDP-u: Prlić traži ostavke Mašića i Korića zbog imenovanja Zornića!

lana prlić, lana prlić, Socijaldemokratska partija bih, zakon o radu, lana prlić, damir mašić,  Adnan Korić

Prlić je najavila kako će na idućoj sjednici Predsjedništva ove stranke zatražiti njegovo razrješenje, ali i smjenu ljudi koji su ga imenovali na funkciju.

"Smatram kako ratni zločinci ne mogu i ne smiju obavljati javne pozicije. Reagirala sam i kada je bilo riječ i o članovima moje obitelji. Zato smatram da imenovanje osuđenog ratnog zločinca u ime SDP-a u Župe anijSarajevo je nedopustivo i sramotno. Za to nije odgovoran imenovani, već predsjednik organizacije i kadrovska komisija koja je znala i morala znati za ovu informaciju", kazala je Prlić.

Ona je najavila kako će na sjednici Predsjedništva tražiti da Damir Mašić i Adnan Korić podnesu ostavke jer su oni odgovorni za ovaj propust.

"Ovim su direktno narušili ugled stranke, svakog člana i svakog socijaldemokrata. U svoje osobno ime i u ime SDP-a želim se izvinuti javnosti zbog svega što je ova odluka proizvela. Od Vlade Županije Sarajevo očekujem brzu smjenu Envera Zornića", poručila je Lana Prlić.

Podsjećamo, Enver Zornić je na prijedlog SDP-a, uz prethodnu saglasnost Vlade Županije Sarajevo početkom rujna imenovan za direktora Županijskog javnog komunalnog poduzeća Toplane Sarajevo.

Zornić je prema presudi Okružnog vojnog suda u Sarajevu od 3. kolovoza 1993. godine osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i dva mjeseca" zbog toga što je, sa svojim pomagačima, "počinio krivično djelo ubojstvo iz člana 36 stav 2 tačka 6 Krivičnog zakona Republike BiH".