FOTO  Potpora Draganu Čoviću za reizbor na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH

dr. Dragan Čović, potpora

Razgovarajući o braniteljima i braniteljskoj populaciji, zaštiti digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja, te spriječavanje iskrivljavanja povijesnih činjenica sudjelovanja HVO-a u Domovinskom ratu, što su sebi zadali kao trajnu obvezu i cilj, koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata i odbor za branitelje HDZ BiH danas su na sastanku sa predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem komentirali aktualnu politčku situaciju.
Na sastanku su osim o svome angažmanu i djelovanju, predstavnici koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi odbora za branitelje HDZ BiH, predstavili plan rada za buduće razdoblje na terenu i prostoru cijele Bosne i Hercegovine.
Osim zacrtanih ciljeva, koji su dobrim dijelom realizirani, nazočni su se obvezali i dalje uz pomoć dužnosnika HDZ-a BiH i HNS-a raditi na zaštiti sudionika Domovinskog rata.
Na sastanku su predstavnici koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi odbora za branitelje HDZ BiH uputili neupitnu potporu dr. Draganu Čoviću kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i njegovoj borbi u jačanju zajedništva unutar hrvatskog naroda, do izbora legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo Zajednica žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača podržalo predsjednika dr. Dragana Čovića na kandidaturi za reizbor na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Na danas održanom sastanku predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića sa Predsjedništvom Zajednice žena HDZ-a BiH, razgorano je o aktualnim političkim procesima s naglaskom na pripreme za predstojeće Opće izbore u BiH.
Govoreći o značenju izbora, ali i planiranim aktivnostima, Predsjedništvo Zajednice žena podržalo je predsjednika HDZ-a BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića na kandidaturi za reizbor na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
Predsjednica Zajednice žena Marina Pendeš uz članice iz Predsjedništva koje zastupaju i predstavljaju sve krajeve iz Bosne i Hercegovine, osvrnula se na rad i djelovanje Zajednice žena u stranci po svim područjima.
Koliko i kako prolaze sve faze društvenog, kulturnog, gospodarskog ali i političkog djelovanja od samog osnutaka, govor i činjenica da ove godine Zajednica žena KKK HDZ-a BiH obilježava 10. obljetnicu svoja osnivanja i djelovanja.
Članice Predsjedništva prisjetile su se dana osnivanja, projekata i izazova vođenih kroz ove godine, iskazale su i zahvalu predsjedniku Čoviću što je prepoznao projekt zajedničkog rada žena kroz stranku, te pomogao osnovati jedan ovako značajan oblik stranačkog djelovanja.
Predsjedništvo Zajednica žena HDZ-a BiH, upoznalo je predsjednika Čovića s planovima i aktivnostima u narednom razdoblju.

Mladež HDZ-a BiH uz punu potporu legitimnom predstavljanju na svim administrativnim razinama, podržalo kandidaturu predsjednika Čovića

Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH danas je u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH, održalo radni sastanak sa predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem na kojem su se razmatrala aktualna pitanja vezana za mlade i njihov položaj, kao i predstojeće izborne procese i ulogu Mladeži u stranačkim aktivnostima.
Na samome početku sastanka Predsjedništvo Mladeži dalo je punu potporu kandidaturi dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i izboru legitimnih predstavnika na svim administrativnim razinama vlasti u BiH.
Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH predstavilo je aktivnosti na kojima je Mladež HDZ BiH intenzivno radila u tekućem mandatu kao i plan za sljedeće inicijative koje su u procesu pripreme kako bi ključni problemi s kojima se susreće populacija mladih ljudi bili istaknuti, uz konkretne i vidljive mjere koje bi njihov društveni položaj značajno poboljšali. Pozitivni primjeri mladih poduzetnika, organiziranje javnih događaja i aktivnosti koje Mladež HDZ BiH organizira na prostoru cijele Bosne i Hercegovine i u sljedećem razdoblju biti će maksimalno intenzivni na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Mladeži HDZ BiH, Mario Mikulić, posebno je istaknuo pitanje studentske populacije te rješavanje i omogućavanje studentima prava na rad i poboljšavanje njihovih cjelokupnih prava i standarda.
Jačanje unutarnje prepoznatljivosti, rada i zalaganja, uz jačanje djelovanja na međunarodnom planu predstavljene su kao ključne smjernice na kojima će aktualno vodstvo Mladeži raditi u punom kapacitetu. Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH upoznalo je predsjednika Čovića s planovima i aktivnostima održavanja klauzure Mladeži u kolovozu kao događaja i jedinstvene prilike gdje će hrvatski narod i mladi u našoj zemlji još jednom pokazati zajedništvo i nedjeljivost hrvatskog nacionalnog bića.
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović još jednom je naznačio i istaknuo ulogu Mladeži i svih njenih članova i aktivista kao nezaobilaznog faktora i jednog od ključnih temelja stranke koja je sposobna biti aktivan čimbenik i nositelj novih ideja i procesa u ostvarivanju pune društvene i institucionalne ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

Klub utemeljitelja HDZ-a BiH iskazalo punu potporu politici koju predvodi dr. Dragan Čović
Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH je danas u Mostaru u Domu HDZ-a BiH na poziv predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića održalo svoju 8. redovitu sjednicu na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.
Razmatrajući aktualnu političku situaciju u BiH s naglaskom na pripreme za predstojeće Opće izbore u BiH, kao i okolnosti u kojima će se održati bez provedbe presude Ustavnog suda BiH o legitimnom zastupanju predstavnika konstitutivnih naroda i izmjena Izbornog zakona BiH, Predsjedništvo Kluba smatra kako one predstavljaju ponovnu namjeru bošnjačke većine da drugom konstitutivnom narodu bira njegove predstavnike, te nastavi negirati njegova kolektivna nacionalna prava.
Upravo takve neustavne odredbe Izbornog zakona BiH su omogućavale nelegitiman izbor predstavnika Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a time i Doma naroda Parlamenta BiH u ranijim mandatima čime je bila izravno onemogućena izborna volja hrvatskog naroda, a time i pokretanje pitanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa odgovarajućih zakona koji su išli na štetu hrvatskog naroda.
Na sjednici je ponovno raspravljano o Programu rada Kluba za 2018. godinu s naglaskom na organiziranja Kluba u pripremi za Opće izbore, te istaknuta važnost okupljanja svih članova iz vremena utemeljtenja HDZ-a BiH.
Predsjedništvo Kluba ukazuje na iznimno važan i značajan prijelomni trenutak u političkoj povijesti hrvatskog naroda u BiH u njegovoj borbi za institucionalnom ravnopravnosti u BiH, te poziva članstvo, posebice utemeljitelje HDZ-a BiH na jačanje jedinstva, a dužnosnike HDZ-a BiH na časno, moralno i odgovorno ponašanje prema povjerenim dužnostima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.
Naglašavajući opredijeljenost HDZ-a BiH k europskoj budućnosti BiH, čemu u prilog govori i predaja Upitnika predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru za pripremu Mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji iskazujemo punu potporu europskoj politici koju predvodi dr. Dragan Čović kako na čelu HDZ-a BiH tako i Hrvatskog narodnog sabora BiH.
Put Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji, a posebice za hrvatski narod u BiH nema alternativu.
Naglašavajući važnost predstojećih Općih izbora, Predsjedništvo Kluba poziva sve Hrvate u BiH, a posebice Hrvate izvan Domovine na zajedništvo, bez obzira na različite političke stavove i mišljenja, te da svojim glasom doprinesu ostvarenju institucionalne ravnopravnosti Hrvata u BiH.