Pomilovanja: Budimir oslobodio petero okorjelih ubojica

Tu ne bi bilo ništa čudno, da se među pomilovanima ne nalazi nekoliko ubojica, ubojica u pokušaju i drugih kriminalaca najgore vrste, piše dnevniavaz.ba.

Tako je možda najgori od njih Idriz Zijadić sa Ilidže, koji je zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i četiri mjeseca služio zbog ubojstva dvadesetogodišnjeg Adisa Šabanovića na Ilidži 2007. godine. Zijadić je Šabanovića ustrijelio na svatovima koji su se održavali u njegovom ugostiteljskom objektu.

Među pomilovanim svakako bi trebalo istaći i Belmu Brulić, koja je na sedam i po godina zatvora osuđena zbog ubojstva svog muža Latifa Brulića, 2006. godine u sarajevskom naselju Sokolović kolonija. Kako Dnevni avaz saznaje Brulić se u zatvoru preudala i dobila djete koje je s njom živjelo u ćeliji.

Na listi je još i Halil Rogović iz Živinica, koji je 10 - godišnju kaznu služio zbog ubojstva Hasana Jajića, 2004. godine u Dubravama kraj Živinica. Rogović je, nakon svađe, izbo Jajića nožem.

Svakako bi trebalo spomenuti i Eniza Kurtalića, koji je također pomilovan, nakon što je odslužio 12 od 15 godina kazne zbog ubojstva Elvire Mizdrak. Kurtalić je 1999. godine ustijelio Elviru ispred svoje trgovine.

Držanje oružja

Pomilovao je Budimir i Omera Nargalića koji je kaznu zatvora od 10 godina i četiri mjeseca služio zbog ubojstva Edina Kutlovca u noćnom klubu "Kašmir" u Sarajevu.

Osim njih Budimir je pomilovao i neke "lakše" prijestupnike. Tako su daljnjeg izdržavanja kazne osobođeni Naser Orić, kojemu je dvogodišnja kazna za nezakonito držanje oružja preinačena u uvjetnu u trajanju od četiri godine. Kradljivcu drva Arsli Karašinu, Budimlić je zatvorsku kaznu smanjio za devet mjeseci. Uz ove pomilovan je još veliki broj pljačkaša, nasilnika, silovatelja i ostalih kriminalaca.