POJAČANJE Rektor mostarskog Sveučilišta u Kolindinom stožeru

-Ulazimo u petu brzinu - poručuju iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović u čijoj je ekipi angažirano pet novih članova, od kojih su najistaknutiji Milijan Brkić te kao vanjski suradnik Zoran Tomić, rektor mostarskog Sveučilišta, koji je i prije surađivao s HDZ-om.

Te odluke donesene su prekjučer na sastanku stožera predsjedničke kandidatkinje vladajuće stranke, Kolinde Grabar-Kitarović, ali zamjenik predsjednika HDZ-a Brkić jučer na tu temu nije želio davati nikakve izjave, piše Jutarnji list.

Obratite se glasnogovorniku stožera - uputio nas je. Brkić je, kažu u stožeru, i dosad bio angažiran, ali sada je, naime, dobio i formalno zaduženje, a to je koordinacija na terenu Hrvatske, Bosne i Hercegovine te dijaspore.

- Ekipa u stožeru pojačana je sa šest novih ljudi, a najistaknutiji od njih su Brkić i Tomić, ostali su manje poznati ljudi široj javnosti, koji će uglavnom biti aktivni u digitalnom dijelu - govori nam izvor iz stožera Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović jučer se družila s građanima u Karlovcu, sljedećih dana planira posjetiti još neke gradove, ali u njima neće održavati skupove, nego će se samo družiti s građanima.

- Ići će se sve do Splita, a ideja je da obiđe mjesta u kojima prije nije bila - kaže naš sugovornik te dodaje da će se sada u kampanji svi morati angažirati. Odluka gdje će se održati prvo sučeljavanje još, kaže, nije donesena. Sugovornik je to izjavio prije nego što je iz stožera RTL-u stigla potvrda da će Grabar-Kitarović doći na sučeljavanje u organizaciji te televizije u ponedjeljak.

Imamo pozive za četiri sučeljavanja, ali nećemo ići baš na sva četiri, bit će dva, najviše tri - kaže naš izvor, koji ističe da je Tomić novo, ali opet staro lice u ekipi jer je i prije je surađivao s HDZ-om u kampanjama, a podsjetimo da je bio i autor HDZ-ove izborne strategije za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na prošlim izborima.

U HDZ-u su tada objasnili da nije neobično da je HDZ strategiju naručio od mostarskog profesora Zorana Tomića s obzirom na to da sa strankom redovito surađuje. Svojedobno je Tomić bio glavni čovjek za odnose s javnošću bivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću.

Tomić je rođen 1966. godine u Radišićima, iz kojih potječe i Brkić. U Mostaru je diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Doktorat je obranio u Sarajevu. Bio je pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru i prodekan za znanost, a voditelj je i poslijediplomskog specijalističkog studija odnosa s javnošću. U svibnju 2013. godine Tomić je izabran za dekana.