Pogledajte trenutak u kojem je državni tajnik ostavkom iznenadio ministricu Murganić

Pogledajte trenutak u kojem je državni tajnik ostavkom iznenadio ministricu Murganić
Konferencija se održavala nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju, a kad je ministrica prepustila riječ državom tajniku, uslijedio je šok.

Nakon što je reporterka Nove TV Barbara Štrbac ustvrdila kako su sve danas iznesene „nove" demografske mjere predstavljene još prije 3 mjeseca, Strmota je dao neočekivan odgovor.

"Točno. Slažem se s vama. Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i pol u Vladi kao mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i podnosim ostavku. Država izumire, ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država. Pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", rekao je Strmota, koji je time iznenadio i ministricu Nadu Murganić uz koju je davao izjavu.

Murganić je tako zbunjeno zastala te se potom kratko obratila novinarima.

„Naravno da nisam znala za ostavku. To je možda nestrpljenje jednog mladog čovjeka i znanstvenika. Statistički podaci nisu povoljni, ali nepovoljna kretanja nisu nastala za vrijeme ove Vlade, ali zaista je pred nama pritisak javnosti da se učini više", kazala je Murganić.

Podsjetimo, DZS je danas objavio kako je prema još uvijek neslužbenim podacima Državnog zavoda za statistiku, prošle godine rođeno najmanje djece u posljednjih 100 godina, svega 36.647. To je 890 beba manje nego lani.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

dnevnik.hr