Otvoreno pismo Ljiljane Lovrić zastupnici Pack

Na žalost, u javnom diskursu BiH to nije ništa novo niti neobično prema domaćim, posebno hrvatskim političarima ali javni linč kojemu ste Vi, kao dokazani prijatelj naše države, izloženi zadnjih par dana jeste prava slika bosanskohercegovačke političke zbilje", stoji u otvorenom pismo predsjednice Hrvatske Seljačke Stranke Ljiljane Lovrić zastupnici Pack.

„Nerazumijevanje i netrpeljivost koje se iznose o svima koji na bilo koji način spomenu prava Hrvata postali su svakodnevna praksa.

Ono što ste vi svojim izjavama spomenuli, a što je potaklo na svojevrsni javni linč, jeste "problem washingtonske strukture" koji diskriminira Hrvate ali i paralizira BiH.

Vaša tvrdnja je tek djelomično točna, jer problem Hrvata u BiH nije ni washingtonska ni daytonska struktura BiH, nego su problem i jedna i druga.

I „washingtonska" i „daytonska" struktura su svojim donošenjem jamčile Hrvatima ravnopravnost s drugim konstitutivnim narodima, ali su njihovim grubim izmjenama pogaženi mehanizmi koji su jamčili zaštitu kolektivnih odnosno institucionalnih prava hrvatskoga naroda u BiH i to upravo od onih koji su i prije par mjeseci na neustavan i nelegalan način formirali vlast u Federaciji BiH kao i onih koji su im za taj čin dali zeleno svjetlo.

Uvjerena sam kako ćete u svom budućem djelovanju u potpunosti "razgolititi" strukturu problema u Bosni i Hercegovini i koristim prigodu da vam izrazim poštovanje i zahvalnost te poželim uspjeh u Vašem budućem radu i djelovanju.

S osobitim poštovanjem,

mr. sc. Ljiljana Lovrić, predsjednica HSS",