Ostojić napustio HDZ 90 zbog HDZ BiH, 90-ka tvrdi da je to napravio zbog osobne pozicije u HT-u

Ostojić vrhu stranke najviše zamjera izigravanja koalicije sa HSP-om BiH, kao i potpisavanje Sporazuma sa HDZ-om BiH.

Inače, Ostojić je kazao kako ga podržava većina članova HDZ-a 90-te Općinskog odbora Čitluk, te kako su i oni najavili istupanje iz stranke.

Nakon Ostojića, javila se njegova dosadašnja stranka HDZ 1990 koja tvrdi sljedeće:

Kada je u pitanju postupanje gosp. Željka Ostojića onda se ono treba isključivo vezati uz činjenicu njegove osobne pozicije u HT Mostar, a sve u svjetlu nedavnih događanja oko imenovanja Uprave HT Mostar. U odnosu na određena politička stajališta gosp. Ostojić je imao prigodu prezentirati stajališta Općinskog odbora Čitluk, ali nije bilo nikakvog institucionalnog izražavanja nezadovoljstva politikom HDZ1990.

Nesporno je kako nezadovoljavajući izborni rezultat u kombinaciji s lošim odzivom birača ne odražava stvarno raspoloženje pučanstva općine Čitluk spram HDZ1990, tako da realizacija osobnih interesa i u ovom slučaju predstavlja osnovni motiv za navodno političko razmimoilaženje.

HDZ1990 ostaje pri dosljednom vođenju svoje politike temeljene na jasnim političkim principima, a ne na pojedinačnim osobnim interesima, stoji u priopćenju Ureda za informiranje "devedesetke".