Orašje: ŽO HDZ-a 1990 optužio HDZ BIH za nastavak jednostranačkih sjednica Vlade

"Prilikom usuglašavanja dnevnog reda za ministre iz HDZ-a 1990 bile su sporne odluke koje je predložio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić. Naime, ministar Brkić (HDZ BIH ) predložio je da se provede konkurentski postupak (bez javnog nadmetanja za izbor izvršitelja javnih radova), umjesto javnog natječaja na kojem su odsutni ministri iz HDZ-a 1990 inzistirali, smatrajući da će se tako transparentnije utrošiti predviđeni novac dobiven prenamjenom zemljišta na dijelu autoceste Svilaj-Odžak. Ovim načinom bi se sigurno uštedio veliki dio novca a ne bi se smanjio opseg izvršenih poslova"navodi se u priopćenju.

Nakon neprihvaćanja zahtjeva o odgodi donošenja ovih odluka, predsjednik županijske Vlade s ministrima iz HDZ-a BiH je održao sjednicu, donio sve Odluke i po drugi puta nastavio praksu "održavanja jednostranačkih sjednica Vlade na kojima je i doneseno nekoliko odluka iz resora odsutnih ministara iz reda HDZ 1990".

"I pored ogromnih poteškoća u gospodarstvu, dugotrajnog štrajka policije, pred potpunim kolapsom zdravstvenog sustava, velikim deficitom proračuna, HDZ BIH nastavlja praksu jednoumlja, umjesto potrebnog još većeg jedinstva svih u pokušaju nadilaženja ovakvog stanja", navodi se u priopćenju.

Iz ŽO HDZ-a BiH Posavske županije ističu kako takav način rada dovodi do neizvijesnosti i krize vlasti u županiji.