Orašje: Čović pozvao članstvo HDZ-a da ne surađuje "s neligitimnom i neustavnom vladom"

Dragan Čović

... i upoznao ih sa sadašnjim stanjem ustroja vlasti u BiH.

Čović je kazao kako će vlast u Posavskoj županiji biti oformljena idućeg tjedna, te da ne postoje nikakve smjernice koje Predsjedništvo nalaže županijskim i regionalnim organizacijama s kime će napraviti vlast na razini Županija.

"Ja sam ovdje u Posavini informirao svoje stranačke kolege oko ustroja nelegalne i neustavne Vlade Federacije BiH i kako se prema toj vladi treba odnositi dok ne dobijemo ustavnu i legitimnu vladu", kazao je Čović.

Čović je kazao kako je na sceni jedna pravna anarhija te da oni koji su je izazvali sada moraju tražiti izlaz iz nje.

"Također smo vrlo jasno prenijeli svim našim članovima naš odnos prema toj vladi - apsolutnu neobvezu surađivanja s takvom neligitimnom i neustavnom vladom", naglasio je Čović.

Kazao je ukoliko bi to Hrvati prihvatili Bosna i Hercegovina bi postala kaotična država u kojoj bi svi kako se kome svidi pravio svoje vlade.

Također je istaknuo kada se provedu izbori u preostale tri Županije da će HDZ s HDZ 1990 imati apsolutnu većinu hrvatskih predstavnika u Domu naroda na razini Federacije i države BiH.

Nakon sastanka u Orašju Čović će posjetiti Brčko gdje će biti upriličen sastanak u regionalnoj organizaciji HDZ-a BiH Distrikta Brčko.

(Fena)