Održana Klauzura HDZ BiH u povodu predstojećih općinskih izbora u BiH

HDZ BiH, Dragan Čović
"Uvjeren sam kako će do Nove godine doći do potpuno novog ustroja vlasti u BiH", kazao je Čović na današnjoj Klauzuri HDZ-a BiH, koja je održana u povodu predstojećih općinskih izbora u BiH. Čović je napomenuo kako će idućih mjesec dana, dok traje izborna kampanja, biti zatišje na višim razinama vlasti, a po završetku općinskih izbora doći će do preslagivanja pozicija.

"Lokalni zbori će pokazati tko ima većinu u BiH", kazao je Čović, ističući kako je najveća nepoznanica tko će osvojiti najviše glasova kod bošnjačkih stranaka.

Ne želeći preferirati nijednu od stranaka, Čović je naglasio da HDZ BiH želi partner biti svim stranka koje se zalažu za modernu i europsku BiH i u kojoj će hrvatski narod biti jednakopravan s ostalim narodima.

Govoreći o očekivanjima njegove stranke od lokalnih izbora, predsjednik HDZ-a BiH je istaknuo kako je uvjeren da će njegova stranka ostvariti uvjerljivu pobjedu u svim općinama gdje u većini žive Hrvati.

"I prema ozbiljnim istraživanjima urađenim izvana, HDZ BiH vrlo dobro stoji i uspoređujući s drugim hrvatskim strankama HDZ BiH nema konkurenciju, kazao je Čović, poručivši sudionicima današnjeg skupa kako HDZ BiH treba biti "s čovjekom i za čovjeka".

Današnju Klauzuru HDZ-a BiH organizirali su Provedbeni izborni stožer te stranke te Politička akademija HDZ-a BiH. Osim obraćanja predsjednika te stranke Dragana Čovića, na Klauzuri su predstavljeni svi kandidati te stranke za općinske načelnike, a menađer kampanje Zoran Tomić govorio je o njezinoj provedbi. Slogan izborne kampanje HDZ-a BiH za općinske izbore jeste "Zajedno možemo više". Ukupno 1020 kandidata te stranke natjecat će se za načelnike i članove općinskih i gradskih vijeća.