FOTO  Održana IX. konvencija Mladeži HDZ BiH, Vedran Kožul predsjednik

Održana IX. konvencija Mladeži HDZ BiH, Vedran Kožul predsjednik
Na održanoj konvenciji Mladež je svoje povjerenje jednoglasno dala Vedranu Kožulu, koji je i u prošle dvije godine obnašao dužnost predsjednika i predstavljao Mladež HDZ-a BiH.
Konvencija je održana pod sloganom "Ustrajno", i bila je isključivo izborna te će Mladež kroz naredne sjednica pripremiti svoj program koji će biti usvojene na narednoj sjednici Središnjeg odbora Mladeži HDZ-a BiH.
Na Konvenciji je sudjelovalo više od 400 izaslanika Mladeži HDZ BiH te visoko izaslanstvo i dužnosnici HDZ-a BiH predvođeni dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
Na konvenciju Mladeži HDZ BiH odazvali su se i predstavnici Mladeži HDZ-a RH, predstavnici Asocijacije mladih SDA, predstavnici Mladeži SNSD-a, HDZ 1990, HKDU-a.
Uz pružanje velike pomoć u radu i daljnem napredovanju Mladeži HDZ-a BiH, u svom obraćanju Mladeži, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, kazao je da ova konvencija zaslužuje više poruka.
Konvencija se organizira u vrijeme uspostave vlasti na svim razinama u BiH, konvencija je uvod i u 12-ti sabor HDZ-a BiH koji će biti održan u travnju ove godine i gdje će se izabrati novo vodstvo stranke, kazao je između ostalog dr. Čović te naglasio:" Od Mladeži očekujem da bude zajedno, da bude nositelji organiziranja Sabora HDZ-a, da predstavnici koji ispred Mladeži uđu u Predsjedništvo HDZ-a BiH budu dio sustava i vlasti koje se treba graditi zajedno, jer vrijeme koje je ispred svih nas a koje će te vi posebno svjedočiti, svakako je povijesno vrijeme", kazao je dr. Čović.
„Od vas očekujem da vidite svoju budućnost u Bosni i Hercegovini, da se veselite radi svojih obitelji, djelovanja i rada i života od svoga rada, a na tome putu imat će te bezbroj iskušenja kako bi se to stvarno ostvarilo. Danas imamo situaciju za koju moramo tražiti neka nova riješenja kako bi napravili modernu, demokratičnu, pravnu u svakom smislu bolju Bosnu i Hercegovinu, po mijeri sva tri naroda u BiH" kazao je dr. Čović.
Na kraju svog govora predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović dao je maksimalnu potporu radu IX. konvencije Mladeži i poželio da Mladež izabere najbolje između sebe koji će ih predstavljati u budućnosti.
Novo vodstvo Mladeži HDZ BiH
Za novoga predsjednika Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine izabran je Vedran Kožul, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Ana Tolo.
Novi potpredsjednici Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH su Andrea Pehar,
Ružica Jokić i Ivana Krželj.
Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BiH: Jelena Martinović, Nikica Vidović, Jelena Nikić, Pero Josipović, Marijana Pešikan, Marija Romić, Dragan Galić, Martina Ćorluka, Suzana Krišto, Mario Mikulić.