Održan sastanak HSP-a BIH s predstavnicima Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata

HSP HB, Zvonko Jurišić, ZHŽ, dug, HSP BIH, udruge, Zvonko Jurišić, istraga, MUP ZHŽ, platformaši, vlast, Vijeće ministara, proračun zhž, Vlada ZHŽ, Zvonko Jurišić, HSP BIH, reket, Ante Krajina, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, HSP BIH, mediji, HSP BIH, HSP BIH, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Živko Budimir, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Živko Budimir

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji i položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. „Hrvatski narod je vođen pogrešnom politikom doveden do neravnopravnog i nezavidnog položaja u Bosni i Hercegovini. Formiranjem vlasti, koja će provesti ustavne reforme na temelju programa koji osigurava mehanizme zaštite najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, bitno će se popraviti položaj Hrvata", kazao je predsjednik HSP-a BiH dr. Zvonko Jurišić.


Predstavnicima udruga je uručena Platforma koju je potpisao HSP BiH te su zamoljeni da u idućem razdoblju iznesu svoje prijedloge ili kritike vezane za sadržaj Platforme. Na sastanku je bilo riječi o peticiji Stop majorizaciji Hrvata u BiH. Kazano je kako ova peticija ima za cilj ukazati na neravnopravnost Hrvata u BiH i na potrebu promjene Ustava i Izbornog zakona.


Čelnici HSP-a BiH su istaknuli kako isti cilj ima i HSP BiH u svom političkom djelovanju, te da će Platforma onemogućiti majorizaciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.


„Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine je otvorena za razgovore sa svim hrvatskim strankama u Bosni i Hercegovini koje se kroz svoj program i djelovanje zalažu za poboljšanje položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini", istaknuto je na sjednici. Također je istaknuta potreba za snažnijom komunikacijom s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Zaključeno je kako će HSP BiH biti pozivan na sve javne tribine i okrugle stolove koje organiziraju ove udruge, a čija je tema položaj Hrvata i Ustavne promjene.


Tijekom sastanka se razgovaralo o položaju članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Konstatirano je kako vladajuća politika i zakonski akti nisu išli u prilog udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te su se dogodili brojni propusti koji su dodatno otežali položaj udruga i njihovih članova-stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HSP-a BiH.