FOTO  Obilježena 27. obljetnica HDZ-a BiH Mostar

HDZ BiH, GO HDZ BiH

Svečana akademija povodom 27. godina djelovanja i utemeljenja 3. lipnja 1990. godine HDZ-a BiH u Mostaru okupila je stranačko vodstvo koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dr. Dragan Čović.
Na obljetnici su bili nazočni mnogi stranački dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, utemeljitelji HDZ-a BiH Mostar, članovi Mladeži, Zajednice žena, Političke akademije, ratni zapovjednici HVO-a Mostar, istaknute osobe iz političkog, kulturnog, sportskog i društvenog života, udruge proistekle iz Domovinskog rata, gosti i uzvanici te mnogobrojni članovi HDZ-a BiH Mostar.

Domaćin skupa, predsjednik GO HDZ BiH Mostar Damir Džeba u svom govoru osvrnuo se na djelovanje HDZ-a BiH kroz 27. godina te iznio dio projekata, zasluga i inicijativa koje je pokrenula i uspješno vodi gradska organizacija HDZ-a BiH Mostar. Posebno je u govoru istaknuta zasluga branitelja u godini jubileja „Lipanjskih zora" i važnost svjedočenja istini jer je danas jedno od najvažnijih iskušenja i borbi zapravo borba za istinu. Iznimno je važno snažno i odlučno se usprotiviti svakom iskrivljavanju povijesnih činjenica i istine o Domovinskom ratu te ugrožavanju ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja.
Nazočnim su se obratili i predsjednik ŽO HDZ-a BiH Ljubo Bešlić i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH HNŽ i član Predsjedništva Kluba utemeljitelja HDZ BiH dr. Antonio Sesar.

Predsjednik kluba utemeljitelja HDZ-a BiH HNŽ-a dr. Antonio Sesar u svome obraćanju istaknuo je kako su mnogi u svih ovih 27. godina uspješno radili i obavljali svoj posao. Te nadodao „kako su liječnici, učitelji, svećenici i političari izniknuli iz ovog našeg naroda i oni su najbolje što imamo."
Ljubo Bešlić predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ-a i gradonačelnik Grada Mostar rekao je da je jako bitno prisjetiti se onih koji su prije 27 godina odlučili se osnovati ovu stranku te predstavio značajne infrastrukturalne projekte i razvoj Grada Mostara.

Predsjednik Dr. Dragan Čović čestitao je obljetnicu te iskazao zadovoljstvo radom koji je HDZ BiH uspio postići u ovih 27. godina, te je sada predstavlja jedan uspješan veliki politički projekt. U svom obraćanju Predsjednik je posebno pozdravio sve utemeljitelje, čestitao rođendan svim članovima Hrvatske demokratske zajednice u Mostaru.