FOTO  Obilježena 20. obljetnica djelovanja Mladeži HDZ-a BiH

Prisutnima se obratio i glavni tajnik HDZBiH Vlado Džoić koji je istaknuo da je 20. obljetnica Mladeži veliki jubilej za Hrvatsku demokratsku zajednicu Bosne i Hercegovine. „Mladež je najvažniji stup HDZ-a BiH i ponosni smo na njeno djelovanje", poručio je Džoić. Naglasio je kako borba za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH još nije gotova te kako svi dijelovi stranke i hrvatskog naroda moraju sudjelovati u konačnom ostvarenju ovih ciljeva.

Aktualni predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Slaven Zeljko na poseban se način zahvalio utemeljiteljima Mladeži istaknuvši da je u vrijeme Domovinskog rata trebalo dosta hrabrosti i mudrosti kako bi se utemeljila organizacija koja je izrasla u jednu od najbrojnijih i najorganiziranijih organizacija mladih u Bosni i Hercegovini. „Mnogi kažu kako su mladi budućnost, ali poručujem da smo mi i sadašnjost, a to smo dokazali svojim djelovanjem", poručio je Zeljko.

Na svečanoj sjednici predstavljena je i brošura koju je Mladež HDZ-a BiH izdala povodom 20. obljetnice djelovanja. Na 48 stranica opisuje se povijest ove organizacije, njen europski put kao i djelovanje u svim sredinama Bosne i Hercegovine. Predstavljajući brošuru, zamjenik predsjednika Mladeži HDZBiH Vedran Kožul između ostalog je rekao: „Sigurni smo da smo napravili jedan dokument vremena koji će u najmanju ruku poslužiti kao osnovna podloga za daljnje istraživanje o djelovanju Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH u prvih 20 godina postojanja. Njenim izdavanjem obilježavanje 20. obljetnice djelovanja Mladeži HDZ BiH dobilo je neizbrisiv povijesni trag."

Svečani dio obljetnice započeo je postavljanjem vijenca i svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana.

Osim članova Mladeži HDZ-a BiH svečanom obilježavanju 20 godina postojanja nazočili su članovi Predsjedništva HDZ-a BiH, Zajednice žena HDZBiH, Političke akademije HDZBiH, predstavnici stranka i mladeži Hrvatskog narodnog sabora BiH, predstavnici međunarodnih, nevladinih i braniteljskih udruga kao i mnogobrojni gosti iz BiH i Republike Hrvatske.