NSRzB: HDZBiH širi laži po Hrvatskoj

...stoji u priopćenju za javnost iz Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak (NSRZB) u povodu jučerašnjeg posjeta predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika HDZ-a 1990 Bože Ljubića hrvatskome predsjedniku Ivi Josipoviću i premijerki Jadranki Kosor.

"Napomene radi, na posljednje izbore u BiH izašlo je oko 200 000 Hrvata, a od toga je njih čak 50 posto svoj glas dalo nekoj drugoj stranci, dok samoproglašena 'stožerna stranka Hrvata', odnosno HDZBiH, tvrdi da je dobila potporu od čak 90 posto birača iz reda hrvatskog naroda.

Dakle, 50 posto Hrvata u BiH jasno je 'reklo' da ne želi da njihove interese zastupa HDZBiH. U ovom slučaju očito je da se lažno predstavljaju i da su sami sebi dali legitimitet za zastupanje nacionalnih interesa Hrvata u BiH, na što nemaju pravo i legitimitet.

U grčevitoj borbi, i to samo za fotelje i svoje interese, a ne interese hrvatskog naroda, ne prezaju ni pred čim, pa su tako stigli i do Zagreba i kleknuli pred najviše državne dužnosnike u Hrvatskoj u nadi kako će im oni pomoći da ostanu na vlasti, te ih amnestirati za sve loše što su učinili, kako za Hrvate u BiH tako i za državu u proteklih 20 godina njihove vladavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je to očite trgovine koju prikrivaju navodnom zaštitom nacionalnih interesa na relaciji HDZBiH i HDZ Hrvatske, koja je započela Čovićevom sramnom izdajom interesa hrvatskog naroda u BiH, podrškom izmjenama hrvatskog Ustava. Zauzvrat je cijela vrhuška HDZ-a Hrvatske aktivno sudjelovala u izbornoj kampanji HDZ-a BiH.

Odgovorno tvrdimo da će status Hrvata u BiH u sljedećem razdoblju biti bolji nego u vrijeme vladavine HDZ-a BiH. Tomu u prilog ide i platforma koju su nedavno potpisale SDPBiH, SDA, Narodna stranka Radom za boljitak i HSP BiH", stoji u priopćenju iz NSRZB-a.

(Fena)