Nobilo zatražio izuzeće suca Daustera

anto nobilo, Zdravko Mustač, slučaj Đureković, UDBA, Josip Perković, slučaj Đureković, Stjepan Đureković, Županijski sud u Velikoj Gorici, Zdravko Mustač, Mustačevo izručenje vno odvjetništvovo, Zdravko Mustač, žalba, Županijski sud u Varaždinu., europski uhidbeni nalog, Zdravko Mustač, Varaždinski Županijski sud, slučaj Đureković, odluka o izručenju Mustača, eurpski uhidbeni nalog, Zdravko Mustač, europski uhidbeni nalog, nalogodavac, pripremao Đurekovićevo ubojstvo, Hrvatski Vrhovni sud, Stjepan Đureković, Viši zemaljski sud , München, slučaj Perković, Josip Perković, Lex Perković, anto nobilo, Suđenja Perkoviću i Mustaču , slučaj Đureković, Viši pokrajinski sud u Muenchenu, ivan čermak, Suđenja Perkoviću i Mustaču , udbaši, UDBA, Ante Nobilo, Josip Perković, Zdravko Mustač, Suđenja Perkoviću i Mustaču , UDBA, udbaši, Josip Perković, slučaj Perković, Suđenja Perkoviću i Mustaču , Josip Perković, Stjepan Đureković, slučaj Đureković, priprema
Viši državni odvjetnik Lienhard Weiss spremao se na poziv suca početi iznošenje završne riječi tužiteljstva, a Perkovićev odvjetnik Richard Beyer zatražio je stanku.

Josip Perković želi se savjetovati sa svojim odvjetnicima o njihovu podnesku - spremili su zahtjev da Perković nakon 21 mjeseca šutnje govori pred sudom, u sudnici se očekivao takav zahtjev. Iako je bilo predviđeno da 4-5 sati naizmjenično govore tužitelj Weiss i njegov kolega sudac u pokrajinskom sudu Stefan Weiland, uslijedila je stanka, a zatim iznenađenje.

Branitelj Nobilo zatražio je poslije stanke izuzeće predsjedavajućeg Daustera i članova sudskog vijeća, gospođa Beckers i Illiny, sudaca Lutza i Arnolda.

Obrazložio je kako su jučer odbili svjedočenje svjedoka Ivana Lasića i ranije još nekih svjedoka. Sudsko vijeće nije spremno dopustiti izvođenje oslobađajućih dokaza, time unaprijed upućuje na odluku koju namjerava donijeti, rekao je Nobilo. Osoba koja objektivno prati proces, rekao je Nobilo, može steći takav dojam.

Zatražio je službene izjave sudaca o podnesku, a oni su se povukli na vijećanje. U ovakvim slučajevima odlučuje ne isto, nego drugo vijeće o izuzeću cijelog 7. kaznenog vijeća Višeg zemaljskog suda u Münchenu. U tijeku je stanka, čeka se odluka sudaca, nastavak dogovorenog programa, ili stanka do odluke drugog vijeća.

U prepunom prostoru za publiku pojavio se i bivši agent SDS-a Vinko Sindičić - koji je jučer završio svjedočenje. Demantira vijesti objavljene u medijima u Hrvatskoj da je oteo u Švedskoj Luku Sekulu i silom ga dopremio u Njemačku. Tvrdi kako ga je po uputi bavarskih kriminalista trebao nagovoriti da dođe u Njemačku i kaže da nije počinio otmicu ni nasilje, donosi HRT.