Nikola Raguž: Masovni odlazak iz Središnje Bosne, u bliskoj budućnosti imati ćemo više Arapa nego Hrvata

Nikola Raguž: Masovni odlazak iz Središnje Bosne, u bliskoj budućnosti imati ćemo više Arapa nego Hrvata

Hrvatska stranka prava BiH u Vitezu je održala sjednicu kolegija stranke. Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, te je iskazana zabrinutost zbog neformiranja vlasti na državnoj razini kao i Vlade Federacije, HSP BiH poziva ključne političke aktere u BiH na razumijevanje i kompromis kako bi se našlo rješenje za ovo stanje u državi.

Po nama u HSP BiH stvara se dojam da se lideri ne zalažu za zemlju u okviru zakona, odnosno pravnu državu, već da se zemlja vodi ka anarhiji. Smatramo da i međunarodna zajednica mora pojačati svoju aktivnost zbog trenutačne političke situacije u državi. HSP BiH je simbolično održao sjednicu u Vitezu te dao potporu Hrvatima Središnje Bosne koji se suočavaju sa masovnim odlaskom ne samo mladih ljudi nego i čitavih obitelji. Ako se nastavi ovakav nemar prema Središnjoj Bosni aktualnih Hrvatskih predstavnika u vlasti, moglo bi nam se dogodit da u bliskoj budućnosti na ovom području imamo više Arapa nego Hrvata.

Na sjednici kolegija HSP BIH predsjednik stranke Nikola Raguž izvijestio je o posljednjim aktivnostima HSP BiH. Poseban akcent je stavljen na jačanje stranačke infrastrukture te je dogovoreno da se sjednica Glavnog stana HSP BiH održi 24.11.2019 godine, stoji u priopćenju HSP-a BiH.