Nezamislivo je da netko govori o ratu kao rješenju nekog otvorenog pitanja

kolinda i bakir
kolinda i bakir
... političkoj sceni u Hrvatskoj, odnosu s Andrejem Plenkovićem, situaciji oko Agrokora, ali i o BiH:

"Spadam među one državnike koji su zabrinuti zbog trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini. U listopadu će se održati izbori, a nisu donesene promjene izbornog zakona. Naravno da se nećemo miješati u unutarnja pitanja zakonodavstva, ali inzistiramo na konstitutivnoj ravnopravnosti triju naroda.

-Upravo je nemoguće zamisliti da i danas netko (op.a. Bakir Izetbegović) može govoriti o ratu kao rješenju nekog otvorenog pitanja kao što smo to mogli čuti posljednjih dana od nekih političara.

Držim da bi upravo bošnjački političari, ako žele stabilnu, prosperitetnu i funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu, trebali predložiti rješenja koja će osigurati konstitutivnost i ravnopravnost svih naroda u BiH, posebno Hrvata kao najmalobrojnijeg naroda i posebno ravnopravnost u Federaciji BiH.

Hrvatska je očuvala cjelovitu BiH u prošlosti i zalaže se za njezinu cjelovitost u budućnosti", rekla je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za Globus.

Cijeli intervju objavljen je na službenim stranicama predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i možete ga pročitati na ovoj poveznici./HMS/