Nevenko Herceg pekao uštipke u Mostaru: Naša je obveza poštovati blagodati zemlje

Nevenko Herceg pekao uštipke u Mostaru: Naša je obveza poštovati blagodati zemlje

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije danas je bio nazočan na manifestaciji ''Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'' koju su organizirale osnovne i srednje škole grada Mostara.

''Raduje me način na koji smo zahvalili zemlji na plodovima koje nam daje. Danas, također, želimo zahvaliti i svim vrijednim ljudima koji su naporno radili kako bismo mi danas mogli kušati plodove zemlje i njihova rada. Bez te sinergije, sinergije zemlje i čovjeka ni kruh ne bi postojao.

To su dobro znali naši stari, naši bake i djedovi, koji su, čini mi se, za razliku od nas, imali primjereniji odnos prema kruhu i plodovima zemlje.

Stoga je današnji dan prigoda da se podsjetimo kako je naša obveza poštovati blagodati zemlje, te ju čuvati i očuvati za naraštaje koji dolaze“, rekao je predsjednik Herceg u izjavi za medije.

Inače, učenici su, zajedno sa svojim profesorima, izložili pekarske proizvode, slastice, voće i povrće, te izveli bogat kulturno-umjetnički program, stoji na službenoj stranici Vlade HNŽ-a.