Narodna stranka Radom za boljitak ne stoji iza podmetanja eksplozije u Zenici

... stranke Radom za boljitak, njene misije, njenog rukovodstva, članstva i izabranih dužnosnika, ovim putem upućujemo demant na navedene špekulacije kako iza podmetanja eksplozivne naprave pod motorno vozilo uvaženog zastupnika HDZ BiH u Skupštini Zeničko-dobojske županije/kantona stoji instruirano djelovanje Narodne stranke Radom za boljitak.

Također osuđujemo sve špekulativne navode koji se odnose na umiješanost Narodne stranke Radom za boljitak u slučaj napada na Zoru Ivankovića poslanika iz Skupštine Ze-Do županije/kantona. Smatramo da takav odnos prema ljudima i demokraciji nikome ne donosi ništa dobro osim što stvorena atmosfera nanosi štetu sigurnosnoj situaciji po građane Bosne i Hercegovine.

Koristimo priliku da najoštrije osudimo ovaj i svaki drugi sličan čin ugrožavanja sigurnosti građana Bosne i Hercegovine kao i svaki oblik nasilja. Pozivamo institucije sistema u Bosni i Hercegovini koje se bave suzbijanjem nasilja, procesuiranju ovakvih slučajeva i adekvatnom kažnjavanju da na bazi dokaza, argumenata i profesionalnog odnosa, rade svoj posao.

Iskreno se nadamo da će istraga pokazati pravu istinu, a da cijeli proces neće doživjeti sudbinu mnogih drugih nedovršenih procesa sličnog karaktera u koji ubrajamo i desetljetno neprocesuiranje napada na obitelj, na saradnike, na susjede i imovinu predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak Mladena Ivankovića Lijanovića koji se dogodio 10.04.2001. godine.