Napadima žele skriti korupciju i kriminal

Žele upoznati javnost sa stvarnim činjenicama, te naglasiti da su izneseni navodi u cjelini netočni, a sve radnje i mjere koje su poduzele agencije za provedbu zakona poduzete su u skladu sa zakonima i Ustavom BiH i FBiH.

Rade svoj posao

Napadi na Tužiteljstvo BiH i agencije za provedbu zakona u BiH koji se vode od predsjednika FBiH Živka Budimira i njegovih istomišljenika, predstavljaju osnovu za stvaranje pravne nesigurnosti. Na taj način se onemogućava da institucije za provedbu zakona, na čelu s Tužiteljstvom BiH i Sudom BiH, rade svoj posao na otkrivanju i procesuiranju počinitelja kaznenih djela, bez obzira na status i položaj počinitelja, a što će na kraju dovesti do stanja u društvu u kojem nitko neće odgovarati za kaznena djela koja je učinio. - Želimo ukazati na činjenicu da su milijuni maraka poreznih obveznika i napori tužiteljstava, sudova i agencija za provedbu zakona u BiH, koji su potrošeni na istraživanje, dokazivanje, uhićenje i procesuiranje osoba počinitelja najtežih kaznenih djela (ubojstava, organiziranog kriminala, trgovine drogom i ljudima i slično), jednim aktom pomilovanja poništeni te se na taj način anulira ukupan rad svih policijskih agencija, tužiteljstava, sudova i zadaje najteži udarac pravosuđu i vladavini zakona.

Amnestiranje kriminalaca

Na taj način se stvaraju uvjeti da se ti isti kriminalci amnestiraju od odgovornosti i vrate na slobodu te nastave stvarati nesigurnost među građanima BiH. Mi ćemo ostati ustrajni u borbi protiv korupcije i uspostavi vladavine prava i zaštiti države BiH i građana, navodi se u zajedničkoj izjavi iz Tužiteljstva i agencija.

izvor: vecernji.ba