Napadi zbog Herceg Bosne: Željana Zovko poručila internet trolovima: Proučite zakone

Željana Zovko

Ne vidim zašto se sada upada u histeriju i nije na meni da komentiram spinove nekih sarajevskih medija, kaže Željana Zovko

Nisam obrisala svoje objave na društvenim mrežama, ali sam zbog niza uvredljivih reakcija blokirala komentare na Twitteru. Nije primjereno da te komentare ostavim tamo s obzirom na to da sam i ranije dobivala prijetnje – rekla je Jutarnjem listu Željana Zovko, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu.

Zovko je u srijedu na društvenim mrežama objavila status u kojem slavi 26. obljetnicu stvaranja Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Kaže da ne vidi ništa sporno u svojoj objavi o Herceg-Bosni.

- Ne postoji niti jedna odredba u zakonu BiH koja bi mi branila da to objavim. Post sam objavila jer nisam mogla biti na obljetnici koju je organizirao Hrvatski narodni sabor BiH, a na kojoj su bili svi dužnosnici HDZ-a BiH. Ne vidim zašto se sada upada u histeriju i nije na meni da komentiram spinove nekih sarajevskih medija, a za one koji me kritiziraju bilo bi dobro da prethodno prouče zakone BiH – komentirala je Zovko. Kazala je kako je zbog objava nisu kontaktirali iz hrvatske Vlade.

Željana Zovko članica je HDZ-a BiH te bivša bosansko-hercegovačka veleposlanica u Rimu, Madridu i Parizu. Kako su u srijedu prenijeli neki portali, Zovko je na Twitteru napisala: "Vođeni nemjerljivim domoljubljem, danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH."

Na Facebooku je bila nešto opširnija te je, kako su prenijeli portali, navela: "Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. studenog 1991. godine. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tijekom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!".