NAPAD NA MEDIJE Mostarska organizacija DF-a hrvatski medij u BiH nazvala 'ustaškim portalom'

Željko Komšić, df , Mostar, dnevnik.ba, ustaški portal, SBB, Željko Komšić

Mostarska gradska organizacija Demokratske fronte Željka Komšića na svojim je Facebook stranicama portal Dnevnik.ba nazvala "ustaškim portalom" a novinara portala Digitalna demokracija Nevena Šimića "KOS-ovcem" samo zbog tog što je novinar Šimić napisao kolumnu koja se kritički odnosi prema fenomenu Komšić, a Dnevnik.ba taj tekst prenio.

"Saradnja Naše stranke i ustaškog portala Dnevnik.ba protiv predsjednika Komšića! Poštovani građani BiH. Ponovo se kao i toku predizborne kampanje vidi javna koalicija između hercegovačkih ustaša i sarajevskih FGR-ovaca. Pred vama je naslov koji potpisuje jedna od perjanica Naše stranke (Kontraobavještajna služba - KOS) Nevena Šimića, kojeg uredno prenosi ustaški portal Dnevnik.ba", stoji u objavi mostarskog DF-a uz screenshot naslova članka Nevena Šimića koji je Dnevnik.ba prenio.

Željko Komšić,df ,Mostar,dnevnik.ba,ustaški portal

I dok se medijska zajednica u Bosni i Hercegovini snažno bori protiv širenja govora mržnje, huškanja i poziva na linč, u Bosni i Hercegovini postoji cijela jedna stranka - DF - koja svakodnevno širi govor mržnje protiv svojih neistomišljenika i koja egzistira samo na valu mržnje prema Hrvatima i u manjoj mjeri prema Srbima. Objave poput gore navedene izravna su prijetnja kako medijima tako i novinarima. Dnevnik.ba se bori protiv svih radikalnih ideologija i zalaže se za slobodnu i demokratsku BiH u kojoj će svi narodi i građani imati jednaka prava.

https://www.facebook.com/DFMostar/photos/a.986607224752784/2705450669535089/?type=3