Musa: U BiH ne smije biti mjesta za diktaturu, vratiti se dogovorima za budućnost BiH  

HDZ BiH, Dragan Čović, Jadranka Kosor, izbori 2010, Borjana Krišto, obljetnica, svačana, Ivan Musa, HKDU, izbori 2010, Ivan Musa, BIH, Ivan Musa, Dobar loš zao emisija, naša tv, Mario Vrankić, Ivan Musa, HNS

U BiH već 11 mjeseci traje kriza nastala zbog problema s uspostavom vlasti. Ako se izborni rezultati uskoro ne implementiraju, budućnost BiH ulazi u mračno doba - izjavio je Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

‘’Bošnjačkoj politici odgovora trenutno stanje kaosa čemu u prilog govori i odluka o uvjetovanju realizacije Sporazuma o uspostavi vlasti ANP-om. I ta je svojevrsna ucjena proizvod  političkog Sarajeva. U državi koju čine tri konstitutivna naroda i građani, bošnjački politički predstavnici na mnogim primjerima, skoro svakodnevno, pokazuju sve više obilježja diktature. Za to u BiH ne smije biti mjesta. Ako su bošnjački članovi Predsjedništva BiH iskreni u namjerama priključivanja ove zemlje NATO-u, onda to pitanje trebaju prepustiti novom sazivu Vijeća ministara. Deblokadom možemo nastaviti napredak prema EU i NATO i iznaći rješenja za brojne probleme i izazove“, kazao je Musa.

‘’Stabilan, kontinuiran i ustrajan napredak na euroatlanskim integracijama ključ je budućnosti BiH. Hrvatski politički predstavnici nikada nisu dovodili u pitanje svoju opredijeljenost za NATO i EU. Naša politika dokazana je u praksi, gdje su napori koje ulažemo u euroatlanske integracije vidljivi i korisni za BiH’’, naglasio je Musa.

Prema njegovom mišljenju "političko Sarajevo ne želi priznati Hrvate u BiH, oslanjajući se na ustaljenost njihove prevare od samog referendumskog pitanja za nezavisnost BiH pa do danas.''

Musa navodi da je u BiH visoki predstavnik još uvijek "nezaobilazan" i da je BiH protektorat.

Upitan za Željka Komšića, Musa je kazao kako je on ubačen u politiku, ne razumije stvari i ne želi ih razumjeti. – On svoju političku egzistenciju gradi na sarajevskoj političkoj matrici spram Hrvata i tako se pozicionira. Tu nije problem gospodin Komšić, problem je njihove politike prema Hrvatima, odnosno prema cijeloj BiH, zaključio je Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HNS-a.