FOTO  Mostar: Milanović u posjetio Sveučilišnu kliničku bolnicu i Sveučilište

Nakon sastanka Kvesić je kazao kako je s Milanovićem razgovarao o načinu funkcioniranja Bolnice, o suradnji s hrvatskim bolnicama kao te o problemima s kojima se zaposlenici bolnice susreću u svakodnevnom radu.

"Na sastanku sam predložio kako bi bilo dobro da se pomoć Vlade Republike Hrvatske od oko 20 milijuna kuna ne raspačava, već da se novac usmjeri u jedan kapitalni projekt, a to je obnova Odjela pedijatrije ove bolnice. Milanović je kazao kako će o tome razgovarati s resornim ministrom u Vlade RH", kazao je Kvesić.

"Danas smo razgovarali o nastavku suradnje Medicinskog fakulteta u Mostaru i Republike Hrvatske te o kadrovskom osamostaljenju našeg fakulteta, u čemu nam je pomoć svakako potrebna", kazala je u izjavi za medije dekanica Ostojić.

U poslijepodnevnim satima drugog dana svog prvog službenog posjeta Bosni i Hercegovini, hrvatski premijer Zoran Milanović posjetio je i mostarsko Sveučilište. Milanović se u amfiteatru Filozofskog fakulteta sastao sa profesorima i studentima te održao prigodno predavanje na temu 'Republika Hrvatska pred ulaskom u Europsku uniju'.

Oko 17 sati Milanović je u zgradi konzulata RH u Mostaru započeo sastanka s čelnicima HNS-a dr.Božom Ljubićem, predsjednikom HDZ-a 1990 i dr.Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH.